Zomerbloemen Event met ‘meesterlijk tintje’

Zomerbloemen Event met ‘meesterlijk tintje’

ZBE2015 018

Op donderdagavond 20 augustus vond het door Interpolis gesponsorde Zomerbloemen Event plaats. Bij de organisatie hiervan zijn naast de Nationale Zomerbloemententoonstelling ook vertegenwoordigers van PurE seasonal flowers, productcommissie snijhortensia, LTO Glaskracht, VGB, VBW en FloraHolland betrokken. Het doel van deze avond is om de onderlinge samenwerking te verbeteren. Het Zomerbloemen Event was tevens het officiële startsein van de 30e editie van de tentoonstelling.

‘De Zomerbloemenwereld draait door!’
O.l.v. Rob Veenman, presentator WOS TV vond een rondetafelgesprek plaats onder de titel: ‘De Zomerbloemenwereld draait door!’. Het thema ‘Meesterwerk’ en klachtgerichtheid waren hierbij leidraad. Centrale vragen waren hoe je praktisch op klanten te richten en wat dit voor de bedrijfsvoering betekent. Aan tafel zaten Ivo van Orden, kenner van de consument als marketing manager vanuit BBH; Jan Poels, bloemist en bestuurslid VBW; Danny van Bergen Henegouwen, directeur inkoop bij FleuraMetz, vanuit de groothandel; Peter Houben, teler van Delphinium en journalist Johan Bos als criticaster.

VGB Award
Voor het eerst vond er ook een handelskeuring van zomerbloemen plaats en waren vier producten uit de tentoonstelling genomineerd. Voor het meest belovende product, Delphinium ‘Kissi ‘PonPom’ met een cijfer van 8,9, kreeg Delphinium en Helleborus kwekerij Westendorp VOF uit Klijndijk uit handen van Jan de Boer van Barendsen Aalsmeer de VGB Award. De overige genomineerde producten waren: Roma Snijhortensia uit Honselersdijk met Hydrangea macrophylla ‘Magical Revolution’ (classic); J.M.J. Zwetsloot uit Voorhout met Agapanthus ‘Annabel’ en Sanguisorba officinalis van Kwekerij Landjuweel uit Steenbergen.

Uitslag NZBT-keuring en uitreiking Meesterteler Award
De prijsuitreiking van NZBT keuring vond ook dit jaar tijdens het event plaats. Dit jaar zijn er een recordaantal van 461 inzendingen in de tentoonstelling verwerkt (vorige record 455 in 2009) en zijn er in totaal twintig keuringsprijzen uitgereikt. Nieuw was verder de Meesterteler Award voor het kwalitatief beste product uit de tentoonstelling. Deze prijs voor professionele telers sleepte ook Westendorp VOF uit Klijndijk in de wacht met een cijfer van 9,65 voor zijn Helleborus ‘Anna’s Red’. Voorzitter Arnold Hordijk van de Nationale Zomerbloemententoonstelling reikte hen deze prijs uit.

ZBE2015 095

Voor de tweede keer op rij hebben groothandelaren hun naam aan een keuringsprijs verbonden. Dit jaar waren zes van de 20 uitgereikte prijzen gesponsord door een groothandelaar.
De 1e prijs voor Hydrangea is gesponsord door FleuraMetz. Deze prijs is uitgereikt aan Kwekerij Duynveld uit ’s-Gravenzande. De 1e prijs voor Overige snijbloemen gesponsord door W.K.Heyl jr. viel ten deel aan Westendorp VOF (zie ook Meesterteler Award). De 1e prijs voor Lisianthus gesponsord door H. Star Bloemengroothandel is gewonnen door Fa. Gebr. v.d. Lugt uit ’s-Gravenzande. B & G de Mooij BV sponsorde de 1e prijs voor Celosia die is uitgereikt aan Mts van Velden-Seuneke uit s’-Gravenzande. P. van Dam en Zn. Bloemenexport en -groothandel sponsorde de 1e prijs voor Dahlia, die ontving Bart van Gerwen uit Veldhoven. De 1e prijs voor Delphinium, de themabloem is gesponsord door Hamifleurs en gewonnen door N.G. Wigchert uit Noordwijkerhout.