Tentoonstelling 2019

THEMA

Het thema van de 34e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling is: ‘Nazomeren’. Tijdens de tentoonstelling is het op zaterdag ook Open Het  Monumentendag.  De historische Oude Kerk in Naaldwijk is dan wederom het mooist versierde monument van Nederland.

Definitie ‘Nazomeren’

De organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling heeft voor de 34e editie van 12 – 15 september a.s. voor het thema ‘Nazomeren’ gekozen. Op de drempel van de herfst wil de organisatie een afspiegeling van de zomer uitbeelden. In de uitvoering staat daarom het nagenieten van allerlei zomerse zaken centraal zoals het weer, een stralende zon, de uitbundigheid van de natuur, het buitenleven en alles wat daarbij hoort.

 

THEMABLOEM

Om het thema nog kracht bij te zetten is er dit jaar voor twee themaproducten gekozen: Lisianthus en Bouvardia. Deze producten zullen de nazomerse sfeer zeker onderstrepen.

Lisianthus – Eustoma russellianum

De wortels van Lisianthus liggen in het Wilde Westen van Noord-Amerika. Daar groeit deze veelzijdige bloem in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. Niet voor niets staat Lisianthus in Texas, Nebraska, Nevada en Colorado bekend als prairiegentiaan. De Lisianthus zoals we die nu kennen, is ontstaan door kruisingen van Japanse kwekers in de jaren dertig van de vorige eeuw. Lisianthus heeft een bijzondere symboliek en staat voor waardering, dankbaarheid en charisma.

Bouvardia

Met haar stervormige of trompetvormige bloemen is Bouvardia een bloem met allure, die in maat, kleur en aanzien kan variëren. Zowel in gemengde boeketten als alleen op de bos steelt Bouvardia de show. Het geslacht Bouvardia, dat uit ongeveer 30 soorten bestaat, komt van oorsprong uit de subtropische gebieden van Midden-Amerika en vooral uit Mexico. Deze lieflijke en goed houdbare bloem staat voor enthousiasme en is vernoemd naar de lijfarts van Lodewijk XIII, Charles Bouvard.

 

Hoofdarrangeur

De artistieke uitwerking van het thema ligt ook dit jaar weer in professionele handen van het team van Heleen Valstar BV.

Het toonaangevende bedrijf van Heleen levert al 30 jaar topprestaties in drie creatieve segmenten t.w. Expo Standbouw, Floral Art en Design en staat garant voor sprankelende, spraakmakende presentaties vervaardigd met pure passie en pure ingrediënten.

Zien wij u ook op 12, 13, 14 of 15 september?