Prijswinnaars fotowedstrijd 33e editie bekend

Prijswinnaars fotowedstrijd 33e editie bekend

Naaldwijk – Een groep van 86 amateurfotografen heeft dit jaar gehoor gegeven aan de oproep van de organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling om mee te doen aan de fotowedstrijd. De bedoeling was om het thema ‘Flower Power’ op creatieve wijze in beeld te brengen. Dat was ook dit jaar geen eenvoudige opdracht, omdat belichting en compositie een belangrijke rol spelen bij het maken van een kwalitatief goede foto. Het aantal inzendingen lag beduidend hoger dan voorgaande jaren. Uit vijftien genomineerde inzendingen heeft de jury de drie winnende foto’s gekozen.

De uitslag en het juryrapport

Op de eerste plaats is de inzending geëindigd van Dirk de Graaf uit Maassluis. Een terechte winnaar, volgens de jury, omdat de foto een uitstekend voorbeeld is van de uitbeelding van het thema ‘Flower Power’. De balans van het object met de achtergrond is goed gekozen en de kracht van met name de zonnebloemen spat ervan af.

De tweede prijs is voor Coria van der Eijk uit Monster. Haar foto geeft heel goed de combinatie van het thema en de locatie weer. Ook de helderheid van deze foto met de ramen van de kerk op de achtergrond is bijzonder.

De foto die een derde plaats heeft verdiend, is gemaakt door Debra Brouwn. Het is een foto die opvalt door zijn eenvoud, qua compositie. Durven weglaten is ook een kunst, waardoor alle aandacht gaat naar de bloem en door goede scherptediepte komt bloem nog mooier uit.

Prijsuitreiking

De prijzen zijn uitgereikt tijdens een bijeenkomst op vrijdagavond 19 oktober jl., die speciaal georganiseerd is voor de vele vrijwilligers van de Nationale Zomerbloemententoonstelling.

De organisatie is heel blij met het grote aantal ingestuurde foto’s en hoopt dat er volgend jaar weer veel fotograferende bezoekers aan de wedstrijd meedoen.

34e editie – 2019

De Nationale Zomerbloemententoonstelling vindt volgend jaar plaats van donderdag 12  t/m zondag 15 september 2019.