Overige activiteiten

Activiteiten in tentoonstellingstent

In de tent aan het einde van de tentoonstelling kunt u onder het genot van een kopje koffie bij Trefzeker Partyverzorging & Verhuurservice B.V. nog even nagenieten.  

Er is een pop-up store in de tent, waar u (zomer)bloemen kunt kopen. De organisatie hiervan is in handen van tweedejaars studenten van Bloem & Design MBO Westland.

De bloemenstand van tweedejaarsstudenten Bloem & Design MBO Westland zorgde tijdens de vorige editie voor een record opbrengst. Dit stimuleerde enkele studenten om vol overgave te starten met de organisatie van de stand voor de 33e editie.

 

Voor het thema ‘Flower Power’ gaan zij uiteraard een stuk terug in de tijd. De studenten delen de opgedane ervaring met de andere studenten van Bloem & Design en willen zo voor een topresultaat in 2018 zorgen! Het project is onderdeel van vak expert bloem, groen en styling. Daarin streeft de opleiding naar succesvol ondernemen en leren van elkaar. Dat moet op deze manier zeker lukken! De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de 34e editie in 2019.

Het Westlands Museum toont hier historische films over de tuinbouw en de streek. Neemt u gerust de tijd om die te bekijken.

 

Activiteiten rondom de tentoonstelling

Wilt u van uw bezoek aan de tentoonstelling een gezellige dag maken, dan kan dat. Op vier kilometer afstand vindt u het Westlands Museum, waar u alles vindt over de historie van de streek en de tuinbouw. Heel bijzonder is de historische tuin, waar u kunt zien hoe in de teelt in vroeger eeuwen plaats vond, met vele – nu vergeten – groenten, maar ook met fruit en bloemen. Het museum is te vinden aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk. Met buslijn 30 stapt u vóór de deur van het museum uit. Informatie: www.westlandsmuseum.nl.

 

En wist u dat Naaldwijk een mooi historische centrum heeft? De Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk heeft een wandelroute gemaakt waarmee u langs de mooiste monumenten komt. De wandeling duurt ongeveer een uurtje. De route is verkrijgbaar bij de stand van de historische vereniging, in de tent aan het einde van de tentoonstelling.

Op Open Monumentendag (zaterdag 8 september) organiseert de historische vereniging bovendien een korte rondleiding door het Heilig Geest Hofje, dat slechts 50 meter van de tentoonstelling verwijderd is. De rondleidingen starten elk half uur, en zijn gratis te volgen. De starttijden zijn van 11.00 uur t/m 15.30 uur.

 

Inbreng basisscholen Open Monumentendag

In het kader van Monumentendag is er ook weer plaats voor een bloemschikactiviteit voor basisschoolkinderen; dit voor het tweede jaar op rij. De resultaten hiervan zijn te vinden in de rechterkoorkamer.

De leerlingen van de twee deelnemende basisscholen, WSKO ’t Startblok uit Honselersdijk en SBO De Diamant uit Naaldwijk, krijgen ook een rondleiding door de historische Oude Kerk.