Overige activiteiten

Activiteiten in tentoonstellingstent

In de tent aan het einde van de tentoonstelling was het genieten van een kopje koffie bij Trefzeker Partyverzorging & Verhuurservice B.V.

Ook het  Westlands Museum gaf acte de presence.

Activiteiten rondom de tentoonstelling

Bij het Westlands Museum vindt u alles vindt over de historie van de streek en de tuinbouw. Heel bijzonder is de historische tuin, waar u kunt zien hoe in de teelt in vroeger eeuwen plaats vond, met vele – nu vergeten – groenten, maar ook met fruit en bloemen.

Tot begin 2020 kunt u er genieten van de tentoonstelling ’Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw’. Hier kunt u zien hoe de stedelijke elite in de 17e eeuw riante zomerverblijven bouwde op het platteland met alle pracht en praal van dien.

Het museum is te vinden aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk. Met buslijn 30 stapt u vóór de deur van het museum uit. Informatie: www.westlandsmuseum.nl.

En wist u dat Naaldwijk een mooi historische centrum heeft? De Historische Vereniging Naaldwijk – Honselersdijk heeft een wandelroute gemaakt waarmee u langs de mooiste monumenten komt. De wandeling duurt ongeveer een uurtje. De route is verkrijgbaar bij de stand van de historische vereniging, in de tent aan het einde van de tentoonstelling.

Op Open Monumentendag (zaterdag 14 september) organiseerde de historische vereniging  een korte rondleiding door het Heilige Geest Hofje, dat slechts 50 meter van de tentoonstelling verwijderd is.

 

Inbreng basisscholen Open Monumentendag

In het kader van Monumentendag was er ook weer plaats voor een bloemschikactiviteit voor basisschoolleerlingen; dit voor het vierde jaar op rij. De leerlingen waren van ’t Startblok uit Honselersdijk.  De resultaten  waren te vinden in de rechter koorkamer.