Oude kerk in Naaldwijk omgetoverd tot ‘Meesterwerk’

Oude kerk in Naaldwijk omgetoverd tot ‘Meesterwerk’

Naaldwijk – De organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling heeft voor de 30e editie van de tentoonstelling, die van 20 tot en met 23 augustus a.s. in de Oude Kerk in Naaldwijk plaats vindt, gekozen voor het thema ‘Meesterwerk’. Het thema is een verwijzing naar alle inspanningen die ieder jaar nodig zijn om de tentoonstelling tot een succes te maken.

IMG_1211

Indirect kijkt de organisatie met het gekozen thema met een knipoog naar het Vincent van Goghjaar. In 2015 is het namelijk 125 jaar geleden dat de meester-schilder Vincent van Gogh is overleden. Ook zijn er verwijzingen naar andere meester-schilders te vinden.

De NZBT-keuring vormt zoals ieder jaar de basis van de show. Hierdoor is een zeer hoge kwaliteit van de aangevoerde producten gegarandeerd.

Tijdens deze 30e editie staat Delphinium, ridderspoor, in de schijnwerpers. Delphinium is een geslacht uit de ranonkelfamilie, de Ranunculaceae.

Zoals vanouds ontbreken ook muziek en kunst niet. Speciaal uitgekozen werken door Helga Knoll van Kunsthuis18 van de hand van Menno ’t Hart, Adrie Huisman, Anne-Marie van Ruijven-Zwinkels, Astrid Smalheer, Ceciel Post-Roodenrijs en Joop van Dijk. De inrichting van de koorkamers is in handen van José Knippenberg (rechter koorkamer) met als thema: ‘Who’s afraid of red, yellow and blue?’ en Helma Vlemmings (linker koorkamer) met als thema: ‘Blue Matisse’.
Musici zullen het thema op verschillende manieren uitvoeren, dit kan variëren van het spelen van een meesterwerk uit het repertoire bestemd voor een bepaald instrument tot de uitvoering van een meesterwerk van een beroemd componist.

Zoals in de afgelopen jaren is de Oude Kerk op de eerste dag van de tentoonstelling, donderdag 20 augustus, vanaf 12.00 uur open voor het publiek. I.v.m. het Zomerbloemen Event, een bijeenkomst voor vertegenwoordigers uit de zomerbloemenhoek, sluit de Oude Kerk die avond de deuren om 18.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.nzbt.nl

Openingstijden

Donderdag
20 augustus 12.00 – 18.30 uur

Vrijdag
21 augustus 10.00 – 22.00 uur

Zaterdag
22 augustus 10.00 – 22.00 uur

Zondag
23 augustus 10.00 – 17.00 uur