NZBT op stoom!

NZBT op stoom!

Naaldwijk – Na een succesvol Varend Corso is het binnenkort aan de Nationale Zomerbloemententoonstelling om zich op ‘meesterlijke’ wijze te presenteren. Al maandenlang werken achter de schermen de vele vrijwilligers om er voor te zorgen, dat deze 30e jubileumeditie een ‘Meesterwerk’ kan zijn. De tentoonstelling vindt plaats van donderdag 20 augustus – zondag 23 augustus a.s. in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Naast de producten van de deelnemers aan de NZBT-keuring pronken ook de producten van een groot aantal productsponsors in de Oude Kerk. Deze producten zijn nodig om het thema ‘Meesterwerk’ uit te beelden en body te geven en variëren van de themabloem Delphinium tot tomaten, druiven en potplanten.

Zo sponsort De Huyskweker De Zonnebloem 30 enorme hangplanten, met een lengte van wel 2,50 meter. Kwekerij de Zonnebloem is gevestigd op de Zwartendijk 19a in Monster en is gespecialiseerd in het telen van prachtige hangplanten, perkplanten en, snij-Lisianthus. Aad Zuijderwijk van De Zonnebloem heeft veel energie gestopt in het op lengte brengen van deze prachtige nepeta’s (Glechoma hederacea) die een prominente plek in de tentoonstelling krijgen. Voorlopig blijven ze nog even op de kwekerij om ze in optimale vorm te houden. Voorbeelden van de ‘hanging baskets’ van de Huyskweker hangen rond de Oude Kerk en in de kern van Naaldwijk en Monster.

Huyskwekerd0c1e1e4c40aefc27a0cff229174e95b