Nieuwe hoofdarrangeur en thema 2018 bekend!

Nieuwe hoofdarrangeur en thema 2018 bekend!

De organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling heeft voor de 33e editie voor het thema ‘Flower Power’ gekozen. Met het oog op de aantrekkende economie, de huidige tijdgeest en de daarbij horende trends is het, aldus de organisatie, juist de kracht van bloemen die kan bijdragen aan het bouwen aan een harmonieuzere en evenwichtigere samenleving en aan het hebben van vertrouwen in de toekomst. De artistieke uitwerking van het thema is in handen van het team van Heleen Valstar BV.

 Nieuwe hoofdarrangeur

Nadat hoofdarrangeur Fred Zuidgeest van Zuidkoop Natural Projects had aangegeven, dat de 32e editie zijn laatste zou zijn, is de organisatie naarstig op zoek gegaan naar een potentiële opvolger. Die opvolger is gevonden in Heleen Valstar van Heleen Valstar BV. Het toonaangevende bedrijf van Heleen levert al 30 jaar topprestaties in drie creatieve segmenten t.w. Expo Standbouw, Floral Art en Design.

Met Heleen Valstar BV heeft de organisatie een bedrijf gevonden, waarvan de naam garant staat voor sprankelende, spraakmakende presentaties vervaardigd met pure passie en pure ingrediënten. De organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling is ervan overtuigd, dat het enthousiaste team van Heleen Valstar BV in staat zal zijn, om op hun manier, een krachtige 33e editie neer te zetten.

 

Thema Flower Power

Fleurige patronen en kleuren, hotpants en minirokken waren uitingen van Flower Power. Het zijn daarom juist zomerbloemen die door hun kleurige uitbundigheid en uitstraling voor een goede uitwerking van het thema kunnen zorgen. Flower Power was aan het einde van de jaren 60 en het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw oorspronkelijk een jeugdcultuur afkomstig uit de Verenigde Staten. Aanhangers van deze beweging kregen de naam hippie en protesteerden tegen de oorlog, honger en armoede op de wereld. Ook vonden hippies dat de mens in harmonie met de natuur moet leven.

 

Themabloem

Om het thema nog meer kracht bij te zetten is als themabloem niet voor één product, maar voor een groep zomerbloemen gekozen, de zogenaamde ‘Zomerkanjers’. Deze zomerbloemen onderscheiden zich door hun uitbundigheid, volume en de daarbij horende kleurige verschijning.