Kunstexpositie ‘Meesterwerk’ in de Oude Kerk

Kunstexpositie ‘Meesterwerk’ in de Oude Kerk

Kunstenaars2015

Van donderdag 20 tot en met zondag 23 augustus is de kunstexpositie ‘Meesterwerk’ te zien tijdens de Nationale Zomerbloemententoonstelling in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. De kunstexpositie is een initiatief van Kunsthuis18 uit Naaldwijk en bestaat uit werken van acht beeldend kunstenaars uit de regio.

Beeldend kunstenaars Joop van Dijk, José Knippenberg – Fronen, Helma Vlemmings, Adrie Huisman, Astrid Smalheer, Annemarie van Ruyven, Menno ’t Hart en Ceciel Post tonen diverse kunstwerken geassocieerd aan het thema ‘Meesterwerk’. Op allerlei plekken in de kerk staat of hangt hun werk. Op zo’n manier dat kunst en flora een synergie met elkaar aangaan.

‘Meesterwerk’ is een expositie met kunstwerken die gerelateerd zijn aan beroemde kunstenaars. Van mozaïek gebaseerd op Pablo Picasso tot werk in de stijl van Andy Warhol. Daarnaast hebben de kunstenaars eigen ‘meesterwerken’ geselecteerd binnen diverse disciplines. De twee koorkamers in de Oude kerk worden in een combinatie van organisch materiaal en kunst ingericht. Eén kamer in de stijl van Matisse en de andere kamer in de stijl van Mondriaan.

Dwaal rond tussen de pracht en praal van de bloemarrangementen en laat u verrassen door de associaties binnen het thema. Helga Knoll-van der Schoor heeft zich als coördinator namens Kunsthuis18 vol enthousiasme ingezet om de jaarlijkse kunstexpositie in de Nationale Zomerbloemententoonstelling samen te stellen.