Bezoekersaantal boven verwachting!

Bezoekersaantal boven verwachting!

img_3683-1 De organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling is meer dan tevreden met het bezoekersaantal van de 31e editie. Door de verplaatsing naar een vast tijdstip, buiten de schoolvakanties, was de organisatie benieuwd naar het aantal bezoekers dat het evenement dit jaar zou trekken. Er op voorhand van uitgaande, dat dit aantal met name op donderdag en vrijdag minder dan in voorgaande jaren zou zijn, zijn er boven verwachting toch rond de 15.000 bezoekers geteld. Vooral op zaterdag en zondag stonden er regelmatig lange rijen voor de deur van de Oude Kerk in Naaldwijk. De bezoekers kwamen, niet alleen uit de eigen regio, maar uit alle windstreken van ons land en soms van ver daarbuiten. Veel bezoekers zeiden, om verschillende redenen, het nieuwe tijdstip van de tentoonstelling te waarderen.

NZBT-keuring
Basis van de tentoonstelling was, zoals in voorgaande jaren, de NZBT-keuring, die bestaat uit inzendingen van zomerbloementelers. Ondanks de talloze hagelbuien en windhozen in diverse delen van ons land, was het aantal inzendingen van 444 toch nog erg hoog. Dit aantal lag weliswaar iets lager dan vorig jaar, maar toen was met 461 inzendingen het record van 2009 (455) verbroken. De kwaliteit van de ingezonden producten was uitstekend. Dit kwam dan ook duidelijk in de scores naar voren. Het product met de hoogste score uit de tentoonstelling was Hydrangea macrophylla ‘Mammoet’ van kwekerij Jos Otte uit Kapelle met een 9,75. Jos Otte mag zich hiermee Meesterteler 2016 noemen.

Thema en themabloem
De manier waarop het thema ‘Hollands Glorie’ was uitgewerkt, oogstte veel bewondering. Ook de verwerking van de themabloem van 2016: Hydrangea, snijhortensia in de hoge zuilen op het koor van de kerk en in de ‘gordijnen’ rondom de preekstoel, kreeg veel lof.