Basisschoolleerlingen dragen bij aan tentoonstelling

Basisschoolleerlingen dragen bij aan tentoonstelling

Op vrijdagmorgen 8 september a.s. laten de groepen 7 en 8 van de WSKO Basisschool ’t Startblok uit Honselersdijk en Openbare Daltonschool Naaldwijk tijdens een bloemschikwedstrijd zien hoe creatief zij met bloemen zijn. Dit initiatief is een van de nieuwe ideeën die zijn ontstaan door het verplaatsen van de tentoonstelling ná de zomervakantie. De organisatie ziet dit initiatief als een cultureel en creatief leermoment.

In het kader van Open Monumentendag bezoeken beide scholen de Oude Kerk, waar dan ook de Nationale Zomerbloemententoonstelling plaatsvindt. Voor of na een rondleiding door de monumentale Oude Kerk zullen de leerlingen van beide basisscholen, in navolging van het thema van de tentoonstelling ‘ErfGoed’ een bloemstukje in een kinderlaarsje, klomp of kinderschoen maken. Het schoeisel krijgt een plaatsje bij de kamer van Sinterklaas!

Een jury zal, namens Monumentaal Westland en de organisatie van de NZBT, de drie mooiste werkstukken per klas kiezen. Alle bloemstukjes zullen een plaatsje in de tentoonstelling krijgen en ouders, familie en bekenden kunnen deze dan komen bewonderen.