Artistieke voorbereidingen tentoonstelling in volle gang!

Artistieke voorbereidingen tentoonstelling in volle gang!

Naaldwijk – In de Art Up winkel in winkelcentrum De Tuinen te Naaldwijk is volop bedrijvigheid. De Franse keramiste Catherine Pineau is daar hard bezig voor haar bijdrage aan de Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling van 8 – 11 september a.s.

Catherinehollands-glorie6-1verkleindHelga van der Schoor van Kunsthuis 18 was voor de tentoonstelling op zoek naar iemand die robuuste objecten maakt en vond die in de persoon van Catherine, die onder de indruk is van de Nederlandse reputatie over het omvormen van landschap, inpolderingen en de zee. Kort om, het thema Hollands Glorie sprak tot haar verbeelding.

Catherine woont sinds 30 jaar in Nederland en kwam via Rotterdam en Den Haag naar Westland. Klei heeft al zeker 25 jaar haar aandacht en via allerlei cursussen kwam zij in Gouda terecht bij de opleiding tot keramist. Sinds die tijd doet zij mee aan de jaarlijkse Keramiekmarkt aldaar.

In de Art Up winkel werkt Catherine een aantal zaterdagen aan het object. Zij wil bezoekers, via diverse technieken, laten zien hoe een object tot stand komt en hoopt daarmee meer begrip en waardering te oogsten voor de Beeldende Kunst.

Het object zal bestaan uit vijf delen, dit is in verband met de maat van de oven. Het onderste deel verbeeldt de zee, het tweede deel is een link naar de polders, het derde slaat op de grote rivieren, het vierde is weer een verwijzing naar de polder en het vijfde deel naar water; met  bovenop een keramisch boeket.

De organisatie van de kunst tijdens de NZBT is in handen van Helga van der Schoor van Kunsthuis 18. GreenpoortPeople sponsort haar inspanningen. Catherine hoopt mensen nieuwsgierig te maken naar het eindresultaat, zodat ze de tentoonstelling gaan bezoeken.

De tentoonstelling is dit jaar losgekoppeld van de Naaldwijkse feestweek. Het evenement valt samen met Open Monumentendag (zaterdag 10 en zondag 11 september). Kunsthuis 18 zal dan extra geopend zijn.