Oude Kerk mooist versierde monument van Nederland tijdens 31e editie!

Oude Kerk mooist versierde monument van Nederland tijdens 31e editie!

Naaldwijk – ‘Hollands Glorie’ is het thema, dat verwerkt is in de Nationale Zomerbloemententoonstelling van 8 – 11 september a.s. in de Oude Kerk in Naaldwijk. De nadruk bij de uitwerking van het thema ligt op ‘Water’. Omdat in de 31e editie ook Open Monumentendag valt, is de kerk, waarvan het oudste gedeelte uit de 13e eeuw dateert,  daarom het mooist versierde monument van Nederland. Het thema is natuurlijk ook een verwijzing naar de trots van de Nederlandse glastuinbouw: de zomerbloementeelt.

De NZBT-keuring vorIMG_1354mt zoals ieder jaar de basis van de tentoonstelling. Hierdoor is een zeer hoge kwaliteit van de aangevoerde producten gegarandeerd.

Tijdens deze 31e editie staat Hydrangea, (snij)hortensia centraal. De snijhortensia leent zich uitstekend voor de invulling van het thema. Aan de themabloem is dit jaar een prijsvraag verbonden. Snijhortensiatelers, herkenbaar aan hun speciale polo’s dagen de bezoekers uit om het aantal verwerkte hortensia’s in de hortensiagordijnen naast de preekstoel te raden.

Kunst en muziek ontbreken ook dit jaar niet en verwijzen eveneens naar het thema ‘Hollands Glorie’ De kunstwerken zijn speciaal uitgekozen door Helga Knoll van Kunsthuis18  en zijn van de hand van beeldend kunstenaars: Piet Smal, Martien Groen en Lucie van der Plas; keramiste Catherine Pineau en fotograaf/beeldmaker Vivian Ammerlaan. Het muziekrooster met daarop de tijden van de bespeling van de diverse instrumenten is in de kerk verkrijgbaar, maar ook te vinden op: nzbt.nl./muziekrooster.

Studenten van MBO Westland, vakgroep Bloem & Design, zijn tijdens de tentoonstelling verantwoordelijk voor de een pop-up store, waar zij bloemen verkopen en korte workshops geven. De opbrengst is bestemd voor de volgende editie in 2017.

Zoals in de afgelopen jaren is de Oude Kerk op de eerste dag van de tentoonstelling, donderdag 8 september, vanaf 12.00 uur open voor het publiek. I.v.m. het Zomerbloemen Event, een bijeenkomst voor vertegenwoordigers uit de zomerbloemenhoek, sluit de Oude Kerk die avond de deuren om 18.30 uur.

Donderdag      8 september                12.00 – 18.30 uur

Vrijdag            9 september               10.00 – 22.00 uur

Zaterdag         10 september             10.00 – 22.00 uur

Zondag           11 september             10.00 – 17.00 uur

—————————————————————————————————————–