Voorbereiding in volle gang

Voorbereiding in volle gang

koe tentoonstellingNa een geslaagd Varend Corso, waarbij ook aandacht was voor de 31e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling zijn de werkzaamheden als voorbereiding voor de tentoonstelling in volle gang. Timmeren, verven, bouwen, schilderen nergens draaien de meer dan 100 vrijwilligers van de organisatie, maar ook die van Kunsthuis18, hun handen voor om.

Voor de uitwerking van het thema ‘Hollands Glorie’ heeft hoofdarrangeur Fred Zuidgeest van Zuidkoop Natural Projects als rode draad gekozen voor ‘water. Water is immers door de eeuwen heen bepalend voor ons land geweest, vooral omdat wij grotendeels beneden NAP leven. Dijken, een waterpartij en koeien zijn daarom onderdelen van het ontwerp.

Voor het bouwen van die ‘dijken’ en de waterpartij was het vooral belangrijk om stevige materialen voor de ondergrond te vinden. Sponsor Lievaart & Slaghuis uit Hoek van Holland levert daarom dit jaar een extra hoeveelheid pallets, ruim 200 stuks, om de uitvoering vanhet thema te realiseren. Heel bijzonder is ook de levering van tulpen door Zwet Tulips uit Oude Wetering voor een van de koorkamers, waar vrijwilligers van Kunsthuis18 een oer-Hollands decor voor schilderden.

Onbekende koeienrassen verfraaien verder de kerktuin en fietsen, door bloemschikamateurs, gevuld met de mooiste zomerbloemen, krijgen een plaatsjeop het koor van de kerk, want Holland staat niet voor niets bekend als fietsland.