Kunst en muziek tijdens tentoonstelling

Kunst en muziek tijdens tentoonstelling

Tijdens de 32e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling van 7 – 11 september a.s. kunnen de bezoekers ook dit jaar weer genieten van kunst en muziek in combinatie met een pracht aan zomerbloemen in de Oude Kerk in Naaldwijk. Vanzelfsprekend zal het thema ‘ErfGoed’ in beide disciplines terug te vinden zijn.

Ook dit jaar heeft Helga Knoll-van der Schoor zich als coördinator van Kunsthuis18 vol enthousiasme ingezet om de jaarlijkse kunstexpositie in de tentoonstelling samen te stellen. De uitgekozen kunstwerken zijn van de hand van: Kantkloskring ‘Westkanters’ uit Westland; Ineke van der Knaap-Morsch; Helene Tabben en Femke van Heijningen.

Tijdens de openingsuren van de tentoonstelling gelden voor Kunsthuis18 andere openingstijden! Meer informatie: www.kunsthuis18.nl.

Het thema ‘ErfGoed’ zal terug te vinden zijn in de uitvoering van de muziek door de ruim 70 muzikanten. Het grote orgel in de kerk, een meesterwerk van de Utrechtse orgelbouwer Wander Beekes uit 1830 en het grootste orgel dat hij gebouwd heeft, is ook tijdens een aantal optredens te horen. De organisatie van de muziekuitvoeringen is in handen van de Stichting Kunst en Cultuur Westland. Het muziekrooster is op de site te vinden.

Inmiddels is bekend dat de beiaardier van de gemeente Westland, Bas de Vroome, op zondagmiddag 10 september tussen 14.00 en 15.00 uur het carillon van de Oude kerk zal bespelen.