Inschrijving NZBT-keuring van start!

Inschrijving NZBT-keuring van start!

Van donderdag 7 september tot en met zondagmiddag 10 september a.s. vindt de 32e Nationale Zomerbloemententoonstelling plaats; landelijk gezien de belangrijkste presentatie van zomerbloemen. Zoals in voorgaande jaren is de keuring van zomerbloemen, de NZBT- keuring, de basis van de tentoonstelling. De inschrijving is sinds vandaag, 28 augustus van start.

Belangrijke criteria voor de NZBT-keuring zijn de gelijke lengte van de stelen, de gelijkheid van de bloemen en de juiste rijpheid. Zo moet, tijdens de keuring, bij enkelbloemige soorten de bloem gesprongen zijn, terwijl bij meerbloemige soorten minimaal een derde van het aantal aanwezige bloemen volledig in bloei moet staan. Naast de ‘Mijn Bloemist Award’ van de VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) en de VGB Award (Vereniging van Groothandelaren in Bloemisterijproducten) voor het meest onderscheidende product in de tentoonstelling behoort ook de Meesterteler Award voor het kwalitatief beste product weer tot de te winnen prijzen.

Wilt u als teler van zomerbloemen ook meedoen aan de NZBT-keuring? Meldt u zich dan vóór  30 augustus  a.s. aan bij Gerrit en Wil Spruijt; per e-mail: spruijtjes@kabelfoon.nl; per telefoon: 0174-623820 / 06-57309376.